516px breed - 120px hoog 
Internationaal

Het Klein Seminarie heeft een lange traditie in het opzetten van (Europese) uitwisselingsprojecten met leerlingen van het vijfde jaar. Voor volgend schooljaar (2016-2017) plannen we opnieuw een uitwisseling met het Liceo Classico e di Ricerca San Raffaele uit het Italiaanse Milaan. De Italiaanse school is sinds dertien jaar een vertrouwde uitwisselingspartner en goede vriend van het Klein Seminarie geworden. Voor de derde maal plannen wij ook een uitwisseling met de Tichon Hadash School uit Tel Aviv (Israƫl). Met deze brief willen we u, samen uw dochter of zoon, uitnodigen aan deze uitwisseling deel te nemen.

Deze uitwisselingen zijn uitgewerkt in een intensief schoolprogramma zowel in Vlaanderen als in het gastland: bezoeken, projectwerk en kennismaking met de taal en de cultuur van een vreemd land gaan hand in hand.
Je vindt hierbij de koppeling naar de blog van onze uitwisselingsprogramma.
Uitwisselingen zijn ook evenzeer een familiegebeuren. Als ouder ontvangt u straks een buitenlandse gast, leeftijdsgenoot van uw zoon of dochter, in uw gezin, en in het voorjaar van 2017 wordt uw eigen kind de welgekomen gast in een buitenlandse familie. Dit familiale aspect is binnen het Europese uitwisselingsproject heel belangrijk.


Ieder jaar heeft zijn eigen schoolreis, maar de meerdaagse schoolreizen richting Europese grootsteden in 4, 5 en 6 zijn traditioneel hoogtepunten van een collegeloopbaan. De leerlingen van deze jaren reizen respectievelijk naar Amsterdam, Parijs en Londen/Keulen.