516px breed - 120px hoog 
Sportief

Het college spant zich in om jonge mensen een extra impuls tot sport en beweging te geven. Bovenop de 2 lesuren lichamelijke opvoeding (met o.a. zwembeurten in de 1ste graad) kunnen onze leerlingen ook buiten de lestijd de sportinfrastructuur gebruiken.

Tweemaal per week worden over de middag gevarieerde sporten aangeboden. Leerlingen van het presidium, de sportleerkrachten en de opvoeders zorgen voor de organisatie en de begeleiding van deze sportinitiatieven.

In de eerste graad wordt een extra wekelijks sportmoment georganiseerd: netbal, voetbal, fitness, dans,.... Voor de 1stes gaat dit sportmoment door op woensdagnamiddag vanaf 13.00u. Voor de 2des wordt op donderdagavond extra sport georganiseerd.

In competitieverband worden voor jongens en meisjes vooral de ploegsporten basket, voetbal, volleybal, atletiek en zaalvoetbal ondersteund. We werken hiervoor samen met de Stichting Vlaamse Schoolsport: in deze competities en eveneens met de Kardinaalsbeker kunnen we met leerlingen reeds een mooi palmares voorleggen. De competities hebben altijd op woensdagnamiddag plaats.

Op vrijdag 22 april 2016 wordt al voor de 9de keer Dwars over de Mandel gelopen, een groots sportief evenement in solidariteit met de Lievensmissie waaraan meer dan 2.000 lopers meedoen op een verkeersvrij parcours dwars door de stad Roeselare.