516px breed - 120px hoog 

Door je overstap van het basisonderwijs naar het secundair zal je een nieuwe wereld ontdekken: jouw college. Ongeveer 180 leerlingen volgen samen met jou het eerste jaar in de Latijnse of de moderne afdeling. En toch kiezen we voor een sterke persoonlijke begeleiding. Je volgt de lessen in een van onze 9 klasgroepen (ca 22 leerlingen).

Op de eerste schooldag (maandag 3 september 2012) start het 1ste jaar om 9.00u. Je krijgt met je klasgroep in de Latijnse of moderne een apart onthaalprogramma onder begeleiding van je klassenleraar. Je verkent ook de school en je krijgt je handboeken en werkboeken ter beschikking.

Op dinsdag 18 september 2012 staat al de sportdag gepland: een leuke sportieve uitstap naar zee om je leraren en je klasgenoten beter te leren kennen. En elke woensdagnamiddag is er vanaf 13.00 u. sportplus: je speelt en sport dan samen met je jaargroep.

Onze eerstejaars hebben een eigen stek binnen de school: een aparte speelplaats en het klassengebouw Z waar alle klassen van de 1stes een eigen stamlokaal hebben, de lunchrefter met een uitgebreide stripbib en spelotheek. Tijdens de namiddagonderbreking om 16.00 u. kan je bovendien terecht in de leesbib van de eerste graad.