De leerlingenraad
Er is ook een minileerlingenraad voor leerlingen van de eerste graad: zij kunnen bepaalde activiteiten mee helpen organiseren.
Bij het begin van elk schooljaar verkiezen de leerlingen hun klasvertegenwoordiger voor de leerlingenraad. De leerlingenraad komt samen per graad onder begeleiding van leerlingen van de 3de graad. De leerlingenraad bespreekt diverse onderwerpen i.v.m. de werking op school. De vragen vanuit de leerlingenraad worden besproken met de directie en worden mee opgevolgd in de schoolraad.
In de leerlingenraad engageren zich leerlingen van 3des, 4des, 5des en 6des: ze leren er overleg plegen en samenwerken.
In het schooljaar 2020-2021 verdiepte onze leerlingenraad zich in de werking van de Conflixers. Op die manier willen ze een luisterend oor zijn voor elk van onze leerlingen!
Conflixers zijn vrijwillige leerlingen die mee ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt op school, die de handen uit de mouwen steken tegen pesten, uitsluiten en polariseren. Die moeite doen voor elkaar. Leerlingen steunen leerlingen en roepen hulp is waar nodig.
Ondertussen krijgt de werking vorm en startten we in het schooljaar 2021-2022 met de werking van onze Conflixers. Leerlingen van het tweede jaar krijgen het vertrouwen om een luisterend oor te vormen voor leerlingen van het eerste jaar. Voor elke klas in het eerste jaar staan een drietal leerlingen van het tweede jaar paraat om regelmatig te beluisteren hoe het gaat met de leerlingen van de klas.
Een uitdaging om trots op te zijn.
De ouderraad
Voor de leden van de ouderraad zijn er vier vergaderingen per jaar waar ook enkele leerkrachten en de directie aanwezig zijn. In open dialoog en met het oog op samenwerking komen pedagogische en praktische zaken aan bod. Via de besprekingen krijgen de leden van de ouderraad een goed zicht op de werking en de beleidskeuzes van onze school.
De ouderraad verhoogt de betrokkenheid van de ouders bij het schoolgebeuren. Ze biedt informatie aan, organiseert ontmoetingsactiviteiten (bv. 't Gezellig ontbijt,...) en biedt ook ondersteuning (bv. hulp bij oudercontactavonden, Dwars over de Mandel, Openschooldag...). Daarnaast verricht de ouderraad beleidsvoorbereidend werk en vaardigt zij de geleding ouders van de schoolraad af.
Wil je meer weten over onze werking, neem contact met één van de leden van de ouderraad. Wij rekenen u graag tot onze medewerkers.
Dagelijks bestuur:
Suggesties en opmerkingen kan je doorgeven: ouderraad.kleinseminarie@sint-michiel.be.
De schoolraad
De schoolraad verleent advies aan het schoolbestuur inzake het profiel van de directeur, het studieaanbod, de samenwerkingsverbanden, het nascholingsbeleid….
Daarnaast heeft de schoolraad overlegbevoegdheid over het schoolreglement, de bijdrageregeling voor de ouders, het schoolwerkplan, de jaarplanning extra-muros, de criteria voor het aanwenden van het lestijdenpakket… .
Alle geledingen worden via hun vertegenwoordigers geïnformeerd. Iedereen die vragen of bemerkingen heeft, wendt zich tot de voorzitter van de schoolraad,
Eddy Brouckaert , eddy.brouckaert@proximus.be.
Samenstelling:
Het schoolbestuur
Ons schoolbestuur - de VZW Scholengroep Sint-Michiel - behartigt dit beleid voor alle katholieke scholen van Roeselare en Ardooie.