Bereikbaarheid

 

 

Het Klein Seminarie is gelegen in de Zuidstraat, op geringe afstand van het treinstation (6) en de bushaltes (4 en 5): te voet slechts tien minuten via de fietspoort aan het voetbalveld. Vanuit alle omringende gemeenten bereik je ook per fiets veilig en gemakkelijk het Klein Seminarie.

Met de auto bereik je alleen via de dreef in de Zuidstraat het domein van de Campus. Voetgangers en fietsers hebben 3 ingangen ter beschikking: de dreef in de Zuidstraat (1), de Botermarkt (2) en het fiets- en voetgangerspad vanaf het Polenplein of langs het voetbalveld (3) (gesloten over de middag).

Alle eerstejaars ontvangen een fluohesje bij de start van het schooljaar. Wij stimuleren onze leerlingen om zich veilig door het verkeer te verplaatsen.

Met de fiets:

Gebruik de schoolfietsroutekaart om veilig de school te bereiken.

Via het openbaar vervoer:

Het college ligt op amper een halve kilometer van het station van Roeselare. Welke trein je moet nemen om vanuit je woonplaats naar Roeselare te sporen, kan je vinden op de interactieve site van de NMBS.
De Lijn laat heel wat bussen rijden, die stoppen in de omgeving van de school. De bus die het best past bij je noden, vind je op de interactieve site van DE LIJN.

Met eigen vervoer

Verschillende belangrijke verkeersaders bedienen het centrum van Roeselare, waar onze school gesitueerd is: de autoweg E403 en de verbindingsweg N32/N36 tussen Izegem en Gits. Een gedetailleerde routebeschrijving van huis naar school kan je gratis opvragen bij ROUTENET.