De jaarlijkse Kasseltocht voor onze eerstes

 

Het college kent reeds sedert lange tijd de traditie van de Kasseltocht. Wat ontstond als een initiatief voor een klas is uitgegroeid naar een ongelooflijke ervaring voor een 70-tal leerlingen van het eerste jaar. De Kasseltocht stelt zich tot doel om jonge mensen in groep en op een gezonde en verantwoorde manier hun grenzen te laten verleggen. Met de fiets leggen we in drie dagen een afstand van 220 km af door het Heuvelland en Frans-Vlaanderen. Onderweg houden we halt bij enkele bezienswaardigheden.

Deze driedaagse wordt mogelijk gemaakt dank zij de ondersteuning van een team leerkrachten die alles in goede banen leiden. Een sterke organisatie start bij het uitstippelen van het parcours en het uitwerken van info- & belevingsmomenten onder weg. Ook de catering en de voorziening van water en versnaperingen tijdens de fietstocht laten toe dat de leerlingen de grote inspanningen voor de fietstocht goed verteren.

Een onvergetelijke Kasseltocht voor wie hem kan beleven!

 

 

Om onze leerlingen goed voor te bereiden op de Kasseltocht nemen de kandidaat-leerlingen deel aan een testrit op woensdagnamiddag. Een unieke kans om onder de goede begeleiding van het team te leren fietsen in groep met aandacht voor veiligheid en doorzetting. En zit de wind tegen, geen nood want fietsen in groep werkt stimulerend en de begeleiding loodst je zeker mee doorheen de tocht.

Op woensdag 5 februari 2020 trotseerden 25 eerstejaars weer en wind voor de 50km lange testrit in de Roeselaarse regio. Een jaarlijks gebeuren in de aanloop van  de unieke KASSELTOCHT in mei, het vrijwillige initiatief maar fantastische driedaagse fietstocht voor onze eerstejaars.
In mei 2020 kon de Kasseltocht omwille van COVID-19 niet doorgaan maar de vele kandidaten werd beloofd om in betere omstandigheden alsnog te kunnen deelnemen! We duimen alvast voor een nieuwe kans in 2021.

 

 

Op woensdag 20 mei 2020 reed meneer Desmet de Kasseltocht in zijn eentje. Hij nam in gedachten alle ingeschreven leerlingen mee. In mei 2020 kon de Kasseltocht omwille van COVID-19 niet doorgaan maar de vele kandidaten werd beloofd om in betere omstandigheden alsnog te kunnen deelnemen! We duimen alvast voor een nieuwe kans in 2021.