Lessentabel

Leerlingen die vanuit het basisonderwijs het advies krijgen om 1A met verdieping of extra uitdaging te volgen, kunnen in het college starten in het eerste jaar.

Het eerste jaar staat in het teken van de algemene vorming (29 uren). Daarnaast kies je voor een optie Latijn - optie Wiskunde Lab of optie Ne+,Fr+Wi+  . In de twee laatste opties wordt je interesse aangescherpt via een keuzevak.

Kies je voor de OPTIE WISKUNDE LAB ?

Je bent sterk geboeid door wiskunde. Je lost graag vraagstukken en problemen op. Je leert graag en je bent sterk in abstract denken.

Wiskunde Lab

ANDERE OPTIES

LATIJN
Je hebt een sterke aanleg voor taal en literatuur. Je bent geboeid door geschiedenis en cultuur. Je leert graag en je bent ook sterk in abstract denken.

NEDERLANDS+, FRANS+ en WISKUNDE+
Je hebt een algemene interesse en je leert graag. Je kiest voor een versterkend pakket en krijgt voor elk van die vakken één lesuur méér tijd om de leerstof in te oefenen en toe te passen.

KEUZEVAK

PROGRAMMEREN (1u)
Je maakt kennis met de bouwstenen van het programmeren en het algoritmisch denken. Je verkent een programmeertaal en realiseert concrete toepassingen .

TAALACADEMIE NEDERLANDS (1u)
Je gaat creatief, productief en expressief aan de slag met de Nederlandse taal en je ervaart cultuur vanuit literatuur, poëzie en theater in onze dramastudio.

WETENSCHAPSEXPLORATIE (1u)
Je verdiept je in de wondere wereld van mens, natuur en milieu vanuit onderzoeksvragen. Je voert observaties, metingen en practica uit in het labo of op het terrein.